Vincent van Gogh Den Haag - Scheveningen

 

Wandel-, fiets en vaararrangementen

Wilt u Den Haag of Scheveningen door Vincents ogen zien en zijn woorden horen? Wij organiseren graag uw groeps- of familieuitje (vanaf 7 personen). Kosten vanaf €12,50 euro per persoon. Ook kunnen we een kant-en-klare dag  organiseren inclusief catering en/of lunch en diner. Informeer naar de mogelijkheden:  010 2653659.

Wandeltochten in Den Haag

U kunt kiezen voor wandeltochten in het centrum van Den Haag. Wij kunnen u op een gewenste locatie ophalen of starten op het Spuiplein of Centraal Station. De duur van de wandeling varieert van een uur tot anderhalf uur en kost minimaal €9,50 per persoon vanaf 7 personen. Voor anderhalf uur €12,50 per persoon vanaf 7 personen.

Hoogtepunten in de stad zijn (afhankelijk van vertrekpunt) naast de werken en de woorden van Vincent: Nieuwe Kerk, het Plein, Binnenhof, de Passage en Paleis Noordeinde.

Een alternatieve wandeling gaat vanaf de Nieuwe Kerk naar de Lange Beestenmarkt en eindigt op de Markt in Den Haag

Wandeltochten in Scheveningen

De wandeling in Scheveningen vertrekt vanaf Scheveningen Dorp of het Kurhaus in Scheveningen en gaat voornamelijk over de Boulevard. Het is tevens mogelijk op bepaalde dagen deze wandeling te combineren met een bezoek aan de Vuurtoren.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost €12,50 per persoon vanaf 7 personen.

Fietstocht van Den Haag naar Scheveningen

De fietstocht van Den Haag naar Scheveningen kan vertrekken bij de fietsverhuur op de Wagenstraat 193 en eindigen bij de fietsverhuur DuNord op de Keizersstraat in Scheveningen. Hier kunt u de fiets weer inleveren. Ook is het mogelijk om in Den Haag te vertrekken en ook weer op hetzelfde punt aan te komen. U kunt dus een fiets huren, maar de tocht kan ook met uw eigen fiets worden gemaakt.

Het arrangement kost inclusief fietsverhuur en gids minimaal €22,50 per persoon (afhankelijk van keuze fiets). Mocht u uw eigen fiets meenemen dan kost de tocht €12,50 per persoon vanaf 7 personen.

De fietstocht heeft als hoogtepunt (naast de beelden en woorden van Van Gogh) de Nieuwe Kerk, de Koekamp, de Hofvijver, Paleis Noordeinde, Zeestraat (mogelijkheid bezoek Panorama Mesdag of Collectie Mesdag op de Laan van Meerdervoort), het Vredespaleis, de Scheveningseweg en het strand. 

De fietstocht is ongeveer 10 kilometer en duurt minstens 1,5 uur.

Fietstocht Scheveningen

De fietstocht in Scheveningen begint bij het monument voor de schippers die op zee zijn omgekomen. De tocht voert onder meer langs de vuurtoren, het monument de adder, Scheveningen Dorp, Scheveningen Bad, het Kurhaus, Madurodam, het Vredespaleis, Collectie Mesdag, Panorama Mesdag en de Scheveningse Bosjes.

Het arrangement kost inclusief fietsverhuur en gids minimaal €22,50 per persoon (afhankelijk van keuze fiets). Mocht u uw eigen fiets meenemen dan kost de tocht €12,50 per persoon.

Het is mogelijk om uw fiets te huren bij DuNord op de Keizersstraat in Scheveningen of een OV Fiets te huren en deze hier ook weer in te leveren. Voor families met kinderen is het wellicht fijn om de tocht halverwege te onderbreken en de fiets in te leveren bij Madurodam. U kunt het park bezoeken en bijvoorbeeld met de Madurodam express (boot) naar het centrum van Den Haag varen. Later kunt u de tram naar Scheveningen terugnemen.

De fietstocht is ongeveer 10 kilometer en duurt minstens 1,5 uur.

Boottochten 

Er zijn speciale themavaartochten in Den Haag: in het kielzog van Vincent van Gogh. Daarnaast organiseren we vaartochten met het thema Van Gogh/Haagse School op de Vliet tussen Den Haag en Delft. Informeer naar de mogelijkheden:  010 2653659.